4TACT VOLGT ACTUALITEIT MET NIEUWE SINGLE
 
Vorig jaar scoorde 4TACT bijzonder goed met de compilatiesingle ‘De Strangers Medley’, die door alle radio’s talloze keren werd gedraaid.
Ook pers, nationale radio en TV lieten zich niet onbetuigd en programmeerden de groep, die hun imago van de ‘Tribjoet Strangers’ alle eer aandoen.
Corona gooide echter heel wat roet in het eten en de optredens en alle promotionele activiteiten werden geannuleerd.
4TACT bleef echter niet bij de pakken zitten en pikte vrolijk in op de actualiteit.
Resultaat daarvan de nieuwe single ‘Geft ons een spuitje’, die opgenomen werd volgens de strikte Coronamaatregelen en waarbij iedereen aangemoedigd wordt om zich te laten vaccineren.
Zoals steeds grappig vertolkt en in de onvervalste Strangers-stijl gegoten, wat het allemaal nog herkenbaarder maakt.
Deze single, als ludiek tussendoortje bedoeld, is echter de voorbode van het album met Strangers successen, waaruit ook enkele singles zullen getrokken worden.

Davy Gilles lanceert na tien jaar weer een solo singel redactie radio 10 vlaanderen

Net als voor zijn collega-artiesten zijn het voor de 44-jarige Davy Gilles pittige tijden, maar gesteund door zijn onvoorwaardelijke liefde voor de muziek vond hij de energie om voor het eerst in tien jaar nog eens uit te pakken met een solosingle: "Door al m'n tranen heen". Een puur levenslied dat losstaat van de amusementsmuziek die hij brengt met De Romeo's of de tweestemmige popsongs van Sasha & Davy.

"Door al m'n tranen heen" is een lied dat uit het leven lijkt gegrepen. Davy vertelt daar het volgende over: "Wie mij kent, weet hoe nauw het levenslied mij aan het hart ligt. Zo zong ik in mijn kindertijd alle liedjes mee van o.a. Danny De Munk. Dit genre heeft me nooit losgelaten en het gevoel om dit nu zelf te brengen, is in deze moeilijke tijden alleen maar toegenomen. Ik ben fan van dit genre en voor het eigentijdse cachet wat niet alleen André Hazes, maar ook bijvoorbeeld Tino Martin er in Nederland aan gegeven hebben. Hun liedjes worden daardoor door alle lagen van de bevolking massaal gestreamd en luidkeels meegezongen."

Davy componeerde zijn nummer zelf en werkte het verder uit met zijn vaste schrijfpartners Steven Hellemans en Cliff Vrancken. Voor de productie deed hij opnieuw een beroep op zijn vrienden in Nederland: de Marcel Fisser Band speelde alles live in en Edwin De Groot deed de productie. Zij zijn o.a. ook de bandleden van het programma 'Beste Zangers', de Nederlandse versie van 'Liefde voor Muziek'.

Voor het laatste solowerk van Davy Gilles moeten we al teruggaan naar zijn album "Samen Sterker" uit 2010. De populaire zanger benadrukt meteen dat zijn nieuwe single hier helemaal geen vervolg op is en er los van staat: "Hoe ouder je wordt, hoe meer levenswijsheid en ervaring je krijgt. Dat laatste speelt in mijn voordeel wanneer ik songs componeer. Voor mij is het nu makkelijker om bepaalde dingen uit te drukken, omdat ik het zelf heb ervaren. Net als voor velen waren de voorbije maanden mentaal behoorlijk zwaar. Ik mis de optredens, het publiek, het applaus en de waardering. Wie mij kent weet dat ik van nature positief ben ingesteld, maar soms was het lastig om niet kopje onder te gaan. Ja, ik heb diep gezeten en hier en daar een traantje weggepinkt. Ik schaam me daar niet voor, integendeel. Het zijn die diepere gevoelens die ik heb meegenomen in "Door al m'n tranen heen". Het is een tijdloos nummer over hoop en de gedachte dat je altijd moet uitkijken naar betere tijden. Als mensen datzelfde oprechte gevoel ervaren, dan is mijn missie meer dan geslaagd.